Home      Archief      Links      Contact
 
Nederlands Kampioenschap Combi en Matchplay
Regio Appelscha


Wim Hulscher volgt Lourens Zwarts op als Nederlands kampioen Matchplay

Afgelopen weekend zijn op minigolfbanen van Geldrop de Nederlandse Kampioenschappen minigolf gehouden. Er zijn twee Nederlandse Kampioenschappen gespeeld. Het eerste kampioenschap is de Combi. De combi wordt gespeeld op twee verschillende baantypen. Er wordt eerst een ronde op de betonbaan gespeeld en aansluitend een ronde op de korte baan. Deze speelwijze is 5 keer herhaald. Na afloop is de eindstand van de Combi het begin voor het Nederlands Kampioenschap Matchplay. Aan dit Nederland kampioenschap deden 4 leden van Minigolfclub Appelscha mee. Lourens Zwarts, Dorus van Veenendaal en Wim Hulscher deden dit in de categorie Heren Senioren en Jan Egbert Hooijsma deed mee bij de heren.

Zaterdag werd er om 9:00 uur gestart met het Nederlands Kampioenschap. Aan het einde van de eerste dag zijn er 3 ronden op de korte baan en 3 ronden op de betonbaan gespeeld. Het Combikampioenschap werd op zondag vervolgd met nog 2 ronden op de korte baan en 2 op de betonbaan. Aan het eind van dit kampioenschap stond er niet één van de Appelschaasters op het podium.
Lourens Zwarts, Wim Hulscher en Jan Egbert Hooijsma hadden zich wel gekwalificeerd voor het aansluitende Matchplay kampioenschap. Jan Egbert Hooijsma moest het in zijn categorie opnemen tegen Gerco Berentsen. Met 4 tegen 5 moest hij zijn meerdere erkennen in de uiteindelijke winnaar van de Matchplay bij de Heren.

In de categorie Heren Senioren heeft Lourens Zwarts de 2e ronde behaald, deze ronde verloor hij en prolongeerde zijn titel van vorig jaar niet. Wim Hulscher won alle voorronden van de Matchplay. In de finale kwam hij uit tegen Roland Klarenbeek (MGC Geldrop). Roland Klarenbeek eindigde in 2016 op de 2e plaats achter Lourens Zwart (MGC Appelscha). In een spannende finale stond Wim Hulscher na 9 banen met 2 slagen achter. In de volgende 9 banen wist hij deze achterstand om te buigen naar een 6-5 voorsprong na 18 banen.
Met de overwinning van Wim Hulscher heeft Minigolfclub Appelscha voor het 2e achtereenvolgende jaar een Nederlands kampioen Matchplay in haar gelederen.

Op de foto van links naar rechts: Martin van Holland (RMC De Hole Ridders,)Nederlands Kampioen Wim Hulscher (MGC Appelscha), Roland Klarenbeek (MGC Geldrop)


01-05-2017
Foto's
Regio Appelscha


Terug
© Copyright 2005 - 2018 RegioAppelscha.nl