Home      Archief      Links      Contact
 
Dronken man geeft politie handenvol werk
Regio Appelscha


Een 27-jarige man uit Appelscha ging in de nacht van vrijdag op zaterdag door het lint op het Smidslaantje in Appelscha. Hij had een flink stuk in zijn kraag.

Auto zwaar beschadigd

Toen de politie na de melding arriveerde, stond de man op straat te schreeuwen. Volgens omstanders was de man met een zwaar beschadigde auto komen aanrijden en was hij ladderzat. Ook zou hij geen rijbewijs hebben. De man had ook iemand mishandeld.

Bij de controle van de auto van de man bleek aan de linkervoorzijde alleen nog maar een velg aanwezig te zijn. Ook zat er schade aan de voorkant en de uitlaat lag eraf.

Verdachte gaat er vandoor

De man, die aan het Smidslaantje woont, was zichtbaar dronken en had geen zin om met de agenten te praten. Hij nam de benen. Na een korte sprint kon een agent hem op de Maadsingel achterhalen en omver duwen. Na een korte worsteling kregen de agenten de man onder controle en kon hij worden aangehouden.

Teveel drank op

Na getuigen en het slachtoffer van de mishandeling te hebben gehoord, hebben de agenten de verdachte naar het politiebureau gebracht. De ademanalyse wees uit dat de man bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had (635 ugl). Zijn rijbewijs was geschorst sinds 4 mei.

De verdachte is overgebracht naar Leeuwarden en voorgeleid voor de rechter-commissaris.
09-05-2017


Terug
© Copyright 2005 - 2018 RegioAppelscha.nl