Home      Archief      Links      Contact
 
Veel Appelschaasters minigolfers in de prijzen.
Regio Appelscha


Afgelopen weekend werden de noordelijke persoonlijke districtkampioenschappen minigolf gehouden op het Midgetgolfpark Friesland in Appelscha. Zaterdag werd er gespeeld op de korte baan en op zondag gingen de deelnemers aan de slag op de viltbaan. Er werd gestreden om 3 kampioenschappen, te weten het kampioenschap op de korte baan, de viltbaan en de combi. Bij de combi werd de score van de korte en de viltbaan bij elkaar opgeteld.

Korte baan
De slechte weer van zaterdag zorgden ervoor dat er maar 3 van de 4 ronden gespeeld konden worden. Om de laatste spelers van de derde ronde binnen te krijgen was het noodzakelijk om de banen na elke speler droog te maken. De 4e ronde kon door de aanhouden regen niet meer gespeeld worden.
Albert Hooijsma (MGC Appelscha) is in de categorie Jeugd als 2e geƫindigd met 93 slagen de winst ging naar Jarno Bottenberg uit Drachten met 70 slagen. Bij de Dames Senioren ging de 1e prijs naar Trijn Hatzmann (MGC Appelscha) met73 slagen gevolgd door Blijke Euverman (MGC Appelscha) met 76 slagen en Ank de Vries (MGC Appelscha) met 78 slagen. Wim Hulscher (MGC Appelscha) won bij de Heren Senioren de barrage om de 1e plaats van Jan Jager (MGC Appelscha) beide spelers hadden 70 slagen nodig. Derde werd Huub Bottenberg (MGC Drachten) met 73 slagen. Bij de Heren werd de strijd gewonnen door Roelof Hooijsma (MGC Appelscha) met 77 slagen hij werd op 1 slag gevolgd door jan Egbert Hooijsma (MGC Appelscha).

Viltbaan
In tegenstelling tot zaterdag was het zondag ideaal minigolfweer. Het podium bij de Jeugd was hetzelfde als op zaterdag. Jarno Bottenberg uit Drachten wist wederom te winnen nu met 130 slagen. Albert Hooijsma (MGC Appelscha) had voor de 4 ronden op de viltbaan 203 slagen nodig. Bij de Dames Senioren was het nu Petra Tenge (MGC Drachten) die met 158 slagen de winst pakte. Blijke Euverman (MGC Appelscha) volgde op een 2e plaats met 162 slagen en Trijn Hatzmann (MGC Appelscha) werd 3e met 167 slagen. Lourens Zwarts (MGC Appelscha) was bij de Heren Senioren de sterkste met 129 slagen. Als 2e eindigde Huub Bottenberg (MGC Drachten) met 139 slagen hij bleef Jan Jager (MGC Appelscha) met 1 slag voor. Bij de Heren was Youri Bottenberg uit Drachten de sterkste met 120 slagen. Als 2e eindigde Roelof Hooijsma (MGC Appelscha) met 135 slagen hij werd gevolgd door Jan Egbert Hooijsma (MGC Appelscha) met 175 slagen.

Combiklassement
Van alle deelnemers die beide dagen hadden meegedaan werd een combiklassement opgemaakt.
Albert Hooijsma is bij de jeugd op een 2e plaats geƫindigd. Bij de Dames Senioren ging de 1e plaats naar Petra Tenge van MGC Drachten gevolgd door Blijke Euverman (MGC Appelscha) en Trijn Hatzmann (MGC Appelscha). Bij de Heren Senioren legde Lourens Zwarts (MGC Appelscha) beslag op de 1e plaats Jan Jager (MGC Appelscha) ging er met een 2e plaats vandoor en werd Huub Bottenberg (MGC Drachten) derde. Roelof Hooijsma (MGC Appelscha) was bij de heren de sterkste Jan Egbert Hooijsma (MGC Appelscha) eindigde op een 2e plaats.

03-10-2017
Foto's
Regio Appelscha


Terug
© Copyright 2005 - 2018 RegioAppelscha.nl