Home      Archief      Links      Contact
 
Grijze gebieden maken kans op glasvezel van DFMopGlas
Regio Appelscha


Coöperatie DFMopGlas start deze week de campagne voor alle bewoners van de zogeheten grijze adressen in Appelscha, Donkerbroek, Elsloo, Haule, Haulerwijk, Makkinga, Nijeberkoop, Oldeberkoop, Ravenswoud en Waskemeer, zodat ook zij in aanmerking komen voor glasvezel.

Bewoners kunnen zich vanaf nu tot 6 mei aanmelden voor een glasvezelabonnement. Bij 35% deelname gaat de aanleg door.

Na de interessepeiling van vorig jaar, doet DFMopGlas de bewoners van de grijze adressen een aanbod. Dit zijn adressen met een COAX-aansluiting. Eerder deed Kabelnoord dit voor de witte adressen in het gebied, de adressen met een ADSL-aansluiting.


DFMopGlas startte vorig jaar een samenwerking met Glasvezel buitenaf. Door samen op te trekken is het mogelijk om alle bewoners, die nog niet eerder een abonnement voor glasvezel konden afsluiten, een gunstig glasvezelaanbod te doen. Na gezamenlijke campagnes in De Fryske Marren, Súdwest Fryslân en een deel van Noardwest Fryslân start nu de campagne voor Ooststellingwerf.
Vijf dienstaanbieders

Bewoners kunnen zich aanmelden door een glasvezelabonnement af te sluiten bij één van de vijf dienstaanbieders; Caiway, Delta, Delta Zakelijk, Helden Van Nu en Online. Voorwaarde voor de aanleg is dat 35% van de bewoners een abonnement afsluit. Alleen dan gaat de aanleg door. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder, betalen de inwoners een eenmalige bijdrage aan de coöperatie van 250 euro. Hiermee worden bewoners automatisch lid van de coöperatie DFMopGlas, wat betekent dat zij voor een deel mede-eigenaar worden van het glasvezelnetwerk. Bewoners krijgen daarmee gezamenlijk zeggenschap over het netwerk.

Om onderzoek te doen naar de belangstelling voor glasvezel, heeft DFMopGlas vorig jaar een interessepeiling gedaan onder bewoners van de grijze adressen in Ooststellingwerf. Daaruit bleek dat er zeker behoefte is aan glasvezel.

DFMopGlas houdt tien informatieavonden tussen 9 en 20 maart. De locaties van de informatieavonden zijn te vinden op www.glasvezelvoorooststellingwerf.nl.
20-02-2020


Terug
© Copyright 2005 - 2020 RegioAppelscha.nl