Home      Archief      Links      Contact
 
Gijzeling loopt gelukkig goed af (Update)
Regio Appelscha


Op dit moment is een gijzeling aan de gang in Harry s Bar in Appelscha. Sinds vrijdagavond een uur of 10 word daar de barman onder schot gehouden door een man. De jongeren die in het cafe waren zijn door de man naar buiten gestuurd. De politie heeft alles rond de Boerestreek afgezet. Een arrestatieteam is momenteel ook aanwezig alsmede een onderhandelaar.


Even voor middernacht zou de gegijzelde barman zijn vrijgelaten. De gijzelnemer zou zich nog in het café schuilhouden.

Update:Rond 00.15 uur viel een arrestatieteam van de politie het café aan de Boerestreek binnen. In het pand werd een nog aanwezige man aangehouden.

Update.

Een 48-jarige man uit Appelscha heeft gedurende twee uren de barman (53) van Harry s Bar aan de Boerestreek in Appelscha onder schot gehouden. De gijzelnemer werd omstreeks 00.15 uur door een arrestatieteam overmeesterd.

De man was rond kwart voor tien s avonds het cafe binnen gekomen. Hij toonde een vuurwapen en stuurde alle aanwezigen naar buiten, op de bareigenaar na. Na de meldingen zijn meerdere politie-eenheden naar de Boerestreek gegaan. De directe omgeving werd afgezet. Er is meerdere keren contact met de verdachte geweest. Uiteindelijk stemde hij er rond middernacht in toe om de bareigenaar naar buiten te laten gaan. Daarna kwam ook de verdachte naar buiten en hij kon worden aangehouden.

In het pand werd een gaspistool aangetroffen. De verdachte, die een verwarde indruk maakte, is voor een nader onderzoek naar het bureau gebracht. Het pistool is in beslag genomen.


23-12-2017


Terug
© Copyright 2005 - 2019 RegioAppelscha.nl