Home      Archief      Links      Contact
 
SBB zoekt natuurwijzers
Regio Appelscha


Met het project NatuurWijs wil Staatsbosbeheer kinderen in verbinding brengen met de natuur.

Het bos als klaslokaal

Daarom biedt Buitencentrum Drents-Friese Wold dat natuurprogramma aan basisscholen aan. De kinderen trekken een dagdeel met een NatuurWijzer de bossen in of de hei op. Daar mogen ze kijken, voelen, ruiken, luisteren en proeven. Zélf de natuur ervaren en zélf ontdekken wat mensen en natuur met elkaar te maken hebben. Dat blijft pas echt hangen. Het bos als klaslokaal. Want leren over natuur gebeurt ín de natuur.

Hoofd, hart en handen

Staatsbosbeheer is nu op zoek naar Natuurwijzers. Een Natuurwijzer gaat gedurende een dagdeel als gids op pad met de kinderen.
De kernwoorden van NatuurWijs zijn hoofd, hart en handen. De kinderen leren, ervaren en doen. De opdrachten zijn speels en afwisselend en steeds afgestemd op de gevarieerde natuur in de omgeving van het Buitencentrum.
Motivatie

Geïnteresseerde natuurliefhebbers met ervaring en/of affiniteit met basisschoolkinderen die het leuk en belangrijk vinden om kinderen op een spannende manier bij de natuur te betrekken kunnen een motivatie mailen naar boswachter Mariet Keuning: m.keuning@staatsbosbeheer.nl.
06-12-2017


Terug
© Copyright 2005 - 2018 RegioAppelscha.nl