Home      Archief      Links      Contact
 
MGC Appelscha is goed vertegenwoordigd in de Nederlandse minigolfselecties
Regio Appelscha


Vier spelers van MGC Appelscha maken deel uit van de Nederlandse minigolf selecties.

Jan Egbert Hooijsma maakt deel uit van de selectie Algemene Klasse. In de jeugdselectie zitten Tim de Boer, Albert Hooijsma en Daan Graafstra.
Vorige week hebben alle selecties een theorietraining gevolgd. Hierin werd onder aangegeven wanneer er een grote bal of juist een kleine bal gespeeld moet worden. Daarnaast werd ook de slagtechniek en andere tips en trucs verteld over de diverse hindernissen.
De jeugdselectie is naast de theoriedag nog 2 keer bijeen geweest.

Onder leiding van jeugdcoach Henk Goris is de eerste keer getraind op de overdekte korte baan in Putten. Hier werd vooral geoefend om de bal op de juiste plek tegen de band te spelen en om de bal de juiste snelheid mee te geven.

De 2e training, afgelopen zondag, was in Afferden (Gelderland). De jeugdselectiespelers maakten hier kennis met een betonbaan. Een baansysteem waar nog niet iedereen eerder op had gespeeld. Er werd gestart in groepjes van 3. Elk groepje heeft elke baan getraind. Speciale aandacht was er voor het zogeheten longshot. Dit is een baan van 25 meter waarbij de bal over een stuk gras naar de hole gespeeld moet worden. De hole bevindt zich in een betonplaat met een diameter van 5 meter. Om deze baan te kunnen spelen is een andere techniek noodzakelijk dan bij de andere banen. Alle spelers hadden deze techniek snel onder de knie.

De volgende jeugdtraining is op 25 maart a.s. Er wordt dan getraind op de banen van RMC De Hole Ridders in Ridderkerk. Op deze baan wordt eind april ook het NK combi en matchplay gespeeld.

Bij de foto:

Bondscoach Henk Goris geeft waar Albert Hooijsma, Tim de Boer en Daan Graafstra de bal langs moeten spelen.

11-03-2018
Foto's
Regio Appelscha


Terug
© Copyright 2005 - 2019 RegioAppelscha.nl