Home      Archief      Links      Contact
 
Vakantiespelweek zoekt leiding
Regio Appelscha


In de zomervakantie zijn van 23 juli tot en met 3 augustus in de bossen van Appelscha weer de Vakantiespelweken. De organiserende stichting is op zoek naar jongeren die de spelletjesweek willen begeleiden.

Ieder jaar doen er honderden kinderen mee van de groepen 5 t/m 8 uit Ooststellingwerf. Een week lang barst het van de activiteiten voor kinderen: er worden hutten gebouwd, grote bosspelen gespeeld, luidkeels gezongen en naar toneel gekeken.

Elk jaar is het weer een uitdaging om genoeg jongeren enthousiast te krijgen om leiding te zijn, zegt Denise Stelling, bestuurslid van Stichting Ooststellingwerf. Vaak als jongeren eenmaal hebben meegedaan en bekend of besmet zijn met het spelweekgevoel, is het voor hun jarenlang vaste prik.

Voor elke week zijn er ongeveer 25 tot 35 jongeren nodig om er voor te zorgen dat er voldoende toezicht is en dat de groepen waarin de kinderen worden verdeeld niet te groot zijn. De jongeren geven niet alleen leiding aan een groep kinderen, ze bedenken ook hoe de week vorm gegeven moet worden. In het voorbereidingsweekend voorafgaand aan de week wordt bedacht wat het thema van de week is, welke spellen er gespeeld gaan worden en wordt het kamplied geschreven.

De leiding verblijft als vanouds in Appelscha. Ze zijn welkom bij groepsaccommodatie Bar Gezellig. Daarnaast is er een kookploeg van vrijwilligers die er dagelijks voor zorgt dat er een gezonde warme maaltijd gegeten kan worden. Het bestuur van de Stichting staat klaar om te ondersteunen waar nodig.

Leiding en kinderen kunnen zich aanmelden via www.vakantiespel.nl.
27-05-2018


Terug
© Copyright 2005 - 2019 RegioAppelscha.nl