Home      Archief      Links      Contact
 
Appelschaaster minigolfers 3e op Nederlands Kampioenschap 3-tallen.
Regio Appelscha


Het Nederlands Kampioenschap minigolf voor 3-tallen werd afgelopen zaterdag en zondag gehouden in Drachten. Er werd door 8 herenteams en 7 damesteams gestreden om het kampioenschap. Het winnende team bij de dames kwalificeert zich voor de Minigolf Champions League later dit jaar in Oostenrijk. Minigolfclub Appelscha was vertegenwoordigd met 1 damesteam en 2 herenteams. De teams bestaan uit 3 spelers en een reservespeler.

Het kampioenschap zou worden gespeeld over 10 ronden, elke dag 5. Door de regen van zaterdag werd er in plaats van 9:00 uur pas om 11:20 uur begonnen met de eerste ronde. Uiteindelijk hebben de damesteams 4 ronden gespeeld en de heren 3 ronden.

Na de eerste dag waren de heren van MGC Oirschot het beste met 227 slagen gevolgd door RMC De Hole Ridders (234 slagen), MGC Appelscha 1 (239 slagen) en op een 5e plaats MGC Appelscha 2 met 253 slagen.
Ook bij de damesteams was het MGC Oirschot dat na de eerste dag de ranglijst aanvoerde met 303 slagen op een 2e plaats gevolgd door MGC Zoetermeer en MGV DUNO beide met 339 slagen op een gedeelde 4e plaats stonden MGC Appelscha en MGC Drachten met 386 slagen.

Op zondag werd er op het geplande tijdstip, 9:00 uur, gestart en hebben alle teams 5 ronden gespeeld.
Bij de herenteams ontspon zich er een spannende strijd om de podiumplaatsen. Als winnaar is RMC De Hole Ridders uit de strijd naar voren gekomen en mag zich Nederlands Kampioen noemen. In totaal hadden zij 609 slagen nodig voor 8 ronden. Op een 2e plaats is geëindigd MGC Oirschot met 615 slagen op 4 slagen gevolgd door het 1e team van MGC Appelscha. MGC Appelscha 2 heeft de 4e plaats ingenomen met 650 slagen. Als enige speler heeft Huub Bottenberg, uitkomend voor MGC Appelscha, een perfecte ronde gespeeld door alle banen in één keer vanaf de afslag te maken.
Het damesteam van MGC Oirschot wist de opgebouwde voorsprong van zaterdag verder uit te breiden en hebben met 672 slagen het Kampioenschap op haar naam geschreven. Na 9 ronden was er geen beslissing gevallen voor de overige podiumplaatsen. Na een teambarrage wist MGV DUNO beslag te leggen op de 2e plaats en werd MGC Zoetermeer 3e. Beide teams hadden 743 slagen nodig in de reguliere ronden. Het damesteam van MGC Appelscha kon niet meekomen in de strijd om de bovenste plaatsen en eindigde op een 5e plaats met 871 slagen.
Om 19:00 uur is het kampioenschap afgesloten met het uitreiken van de medailles.

Op 23 juni a.s. worden er weer gestreden in de diverse competities.
De district teams spelen in Drachten en de LHK speelt diezelfde dag de laatste wedstrijd in Appelscha.

Op de foto:
MGC Appelscha 1 (achter van links naar rechts: Huub Bottenberg, Youri Bottenberg (coach), Jan Egbert Hooijsma en Henk de Boer op de voorgrond Tim de Boer)
foto gemaakt door Roelof Hooijsma16-06-2019
Foto's
Regio Appelscha


Terug
© Copyright 2005 - 2019 RegioAppelscha.nl